Main Page Sitemap

Top news

Op deze manier shop jij huisdierspeeltjes en dierensnacks met veel korting. Vanaf nu bestel je al jouw dierenbenodigdheden gemakkelijk en eenvoudig online. We hebben meer..
Read more
The Club Spa combines serene hospitality, stylish design and holistic treatments to offer a Club Spa experience far from the ordinary to motivate the most..
Read more
In 2005 was het systeem dusdanig ontwikkeld dat reizigers in Rotterdam de OV-chipkaart konden uitproberen. Bij grensoverschrijdende reizen dient een internationaal vervoerbewijs voor de gehele..
Read more

C en a koopavond


c en a koopavond

zon- en feestdagen (koopzondagen) mogen winkels ten behoeve van het toerisme open zijn tussen 10 en 21:00 uur. Overigens mogen winkels op werkdagen van.00 tot.00 uur volgens de Winkeltijdenwet geopend zijn. Op zondagen geldt er betaald parkeren. Aan het begin van de 21ste eeuw staat de koopavond ter discussie. Sommige kleine ondernemers doen niet meer mee vanwege geringe omzet op de avonduren en de veiligheid. Het is aan de winkeliers zelf om te kiezen of de winkels open zijn. De koopavond gaat enigszins in de richting van een 24 uurs-economie. Dit geldt niet voor Eerste Kerstdag voor zover deze dag op een zondag valt. Toekomst, aan het begin van de 21ste eeuw staat de koopavond ter discussie.

Hoewel winkels sinds de, winkeltijdenwet van 1996 van maandag t/m zaterdag tot.00 uur open mogen zijn zetten winkeliers vaak de traditie voort om afhankelijk van de gemeente op donderdag of vrijdag tot.00 uur open te zijn, ook omdat klanten aan de betreffende koopavond. De grote ondernemers kunnen makkelijker hun openingstijd met een paar uur verlengen terwijl de kleine zaken zich dit niet kunnen veroorloven.

In Nederland, sinds 1976, is dat meestal tot.00 uur. Oorspronkelijk moesten winkeliers op werkdagen uiterlijk.00 uur de winkel sluiten. Dit duurde tot 1996. Dit geldt voor de volgende feestdagen: Nieuwjaarsdag, Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag, Eerste Kerstdag en Tweede Kerstdag. De winkeliers speelden hierop in door hun zaak op die dag een aantal uren langer open te houden en zo de arbeiders te bedienen. Waarschijnlijker is die geringe omzet een gevolg van verruimde openingstijden in het algemeen. In gebied voormalig gemeente Graft-De Rijp mag uw winkel geopend zijn van maandag t/m zaterdag tussen.00.00 uur. Op Goede Vrijdag en 4 mei geldt een sluitingstijd van.00 uur. Op de deur of winkelruit stonden de openingstijden aangegeven, met een modelkaart met gele en zwarte tabellen, die door de gemeente werd verstrekt. In de jaren vijftig kreeg men zijn salaris wekelijks uitbetaald, aan het eind van de donderdag. Deze natuurlijk gegroeide regeling werd later in de wetgeving vastgelegd.


Sitemap